Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte

Wat speelt er bij Intergrip? Welke ontwikkelingen zijn er bij de overheid en wat is er aan de hand in het onderwijs? Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte houden.

Intergrip en de VVA Sluitende samenwerking via een platform blijkt effectief

De aanpak van voortijdig schoolverlaten (VSV) staat in Nederland al jaren hoog op de agenda. Rond dit veelzijdige thema zijn in alle RMC-regio’s ketenpartners van onderwijs en gemeente intensief betrokken.

Lees verder

Meer GRIP met Intergrip: Een nieuwe naam, maar even vertrouwd!

Vanaf dit schooljaar introduceren wij nieuwe productnamen om ons aanbod overzichtelijker te maken. Al onze producten worden vanaf schooljaar 2020/2021…

Lees verder

Verlaag uw uitval op het mbo!

Grip krijgen op VSV op het mbo vraagt om regionale samenwerking tussen mbo’s en RMC. Toch blijkt uit de praktijk dat een krachtig hulpmiddel hierbij vaak ontbreekt. Voor deze regio’s biedt Intergrip GRIP MBO-MBO.

Lees verder

Voortgang overstap VO en meervoudige aanmeldingen MBO Landelijke statistieken uit Intergrip

Een groot deel van het onderwijs en gemeente in Nederland gebruikt Intergrip als hulpmiddel ter voorkoming van VSV. Uit de beschikbare data van het systeem delen wij een paar relevante landelijke statistieken.

Lees verder

Back-to-School Actie (LOB) Voor bestaande VSV klanten

Om u goed op weg te helpen met de start van het nieuwe schooljaar, hebben wij voor onze bestaande Intergrip klanten een unieke Back-to-School actie bedacht in het kader van Loopbaanoriëntatie en – begeleiding (LOB).

Lees verder

Plusdocument hoe en wat? 1 februari 2018

Intergrip krijgt steeds meer vragen over het “Plusdocument”. Vragen als “waar bestaat de inhoud uit” en “hoe kunnen wij dit als school dit vormgeven”, zijn vragen die we veel terug krijgen van onze afnemers.

Lees verder

Conferentie: Kansrijk schakelen tussen vmbo en mbo 01 december 2017

Op 30 november 2017 heeft Intergrip deelgenomen aan de conferentie: Kansrijk schakelen tussen vmbo en mbo. Uiteraard mocht Intergrip hier niet ontbreken. In onze stand hebben we veel bekende maar ook onbekende mensen mogen spreken.

Lees verder

VSV Netwerkbijeenkomst groot succes! 17 november 2017

De VSV Netwerkbijeenkomst heeft op donderdag 16 november naar alle tevredenheid plaatsgevonden. Samen met onze gasten hebben we er een gezellige, inspirerende maar vooral verhelderende dag van weten te maken.

Lees verder

De “landelijke voorziening” en Intergrip VO-MBO 5 juli 2017

In de wet ‘aanmelddatum en toelatingsrecht mbo’ wordt een landelijke aanmelddatum van 1 april in het mbo ingevoerd. Hierbij wordt ook gesproken over een landelijke voorziening. Weten wat deze voorziening inhoudt in relatie tot Intergrip?

Lees verder

Regionale LOB-oplossingen 06-06-2017

Vanaf 2017/2018 zijn vo’s verplicht om een LOB-dossier te gaan bijhouden. Dit vraagt om nieuwe initiatieven op LOB-gebied: oplossingen die het voor alle partijen makkelijk maken.

Lees verder

Ons LOB-assortiment breidt uit! 29 maart 2017

Vrijwel iedereen is het erover eens dat één workshop of meeloopdag niet genoeg is om een goede keuze voor een vervolgopleiding te maken. Vanaf 2017/2018 zijn vo’s dan ook verplicht om een LOB-dossier…

Lees verder

Voortijdig schoolverlaten daalt nog steeds 1 november 2016

In tien jaar tijd is het percentage voortijdig schoolverlaters in het MBO teruggebracht van 10,8% naar 5,4%. Het schooljaar 2014-2015 telde 21.000 VSV’ers in het MBO, in het voorgaande jaar waren dat er nog 22.600…

Lees verder

Portal: leerlingportal 13 oktober 2016

Ook de nieuwe leerlingportal is inmiddels volledig live gegaan. De leerlingportal biedt leerlingen toegang tot alle systemen van Intergrip (waar in de regio mee wordt gewerkt). Leerlingen hoeven zich nu niet…

Lees verder

Uitkomsten Privacy Impact Assessment (PIA) 20 april 2016

Privacy, zeker geen gemakkelijk, maar wel een heel belangrijk onderwerp. Iedere instelling of organisatie wil dit uiteindelijk goed hebben geregeld. Het bureau Noordbeek heeft in opdracht van saMBO-ICT en Intergrip…

Lees verder

Alle LOB-wensen in één systeem 1 oktober 2015

De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling en uitvoer van LOB-projecten (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding) een enorme vlucht genomen. Ter ondersteuning van deze LOB-projecten in het voortgezet onderwijs…

Lees verder